Mijn eerste ReDesign

By

sep 16, 2013 DIY, Groen doen, Inspiratie Comments are off

Door Bellefleur Kramer

Tijdens de basisschool maakte ik mijn eerste blouse op de oude naaimachine van mijn moeder. Dit was het begin, veel kledingstukken en tassen zouden nog gaan volgen. Op de middelbare school bedacht ik voorafgaand aan de vakantie al precies wat ik wilde maken. Op zaterdagochtend op de fiets naar de lapjesmarkt in Utrecht, mooie stofjes en alle benodigdheden werden gekocht.

Op een dag in de vakantie had ik wel tijd en zin om iets te maken, maar kon ik nergens in huis een leuk lapje vinden. Mijn moeder schoot te hulp en kwam met een hele stapel oude spijkerbroeken van mijnĀ  vader aan. Na wat gepuzzel, geknip, genaai en wat hulp heb ik er een spijkerjasje van gemaakt. De taillebanden los tornen was een hele klus, deze zijn als boorden gebruikt bij de hals, mouwen en onderkant. Het achterpand is gemaakt van de voorkant van de spijkerbroek, inclusief rits. Mijn eerste ReDesign was geboren!

Doe het zelf: Maak een kinderspijkerjasje van een oude spijkerbroek

Van onbruikbaar naar herbruikbaar

Dat was 12 jaar geleden, inmiddels heb ik heel veel broeken, rokjes, jassen, galajurken, bikini’s en vast nog veel meer gemaakt. Natuurlijk niet allemaal ReDesign, lapjes kopen doe ik nog steeds. Geregeld loop ik wel een kringloopwinkel of een tweedehands kledingzaak binnen en koop iets met de gedachte dat als ik net dat mouwtje verander, ik mijn ideale kledingstuk maak. In mijn opleiding als architect heb ik geleerd creativiteit en functionialiteit te combineren, een goede basis voor ReDesign.

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf opgezet. Van kleding en andere materialen die niet meer bruikbaar maar wel HERBRUIKBAAR maak ik van alles. Op mijn website laat ik iedere week zien wat ik allemaal maak. In de workshops die ik geef laat ik je zien wat je zelf allemaal kunt maken met kleding die je anders misschien weg zou gooien, je eigen ReDesign! Misschien is het spijkerjasje dat ik twaalf jaar geleden van mijn vaders oude spijkerbroeken maakte wel het begin geweest voor Belle ReDesign. Het leuke is dat ik dit jasje nog steeds draag, het is een van de unieke items van mijn garderobe, voor altijd!

Over Bellefleur
Bellefleur Kramer is architect en redesigner. Voor Little Green Dress schrijft zij blogs waarin ze inspiratie en tips deelt voor mooie redesign projecten. Meer informatie over Bellefleur vind je opĀ http://BelleReDesign.nl