Bellefleur’s Dries van Noten redesign

By

nov 15, 2013 DIY, Duurzame mode, Inspiratie, Styling , , , , , 1 Comment

Door Bellefleur Kramer

Vroeger dacht ik altijd…als ik later een baan heb dan verdien ik veel geld en ga ik van mijn eerste salaris een betere naaimachine kopen. Inmiddels ben ik vol trots afgestudeerd, maar het dikke salaris is helaas nog niet van toepassing. ­­Aan de andere kant merk ik dat het beperkte banksaldo en mijn creativiteit misschien juist wel een gouden combi zijn. Zo verbouw ik regelmatig kledingstukken naar mijn eigen wensen.

Niet alleen uit economisch oogpunt, maar ook vanuit mijn drang om bewust te leven probeer ik zoveel mogelijk tweedehands kleding te kopen. Daarnaast is het ruilen met vriendinnen, of natuurlijk bij Little Green Dress, een leuke aanvulling. Bij de grote warenhuizen en kledinggiganten loop ik daardoor zelden nog binnen. Van echt vakmanschap kan ik  genieten. Alleen ‘echte’ materialen hebben mijn voorkeur, dus echt leer, wol en andere mooie natuurlijke materialen, alleen hangt daar wel een prijs aan!

Dries van Noten in de kringloop

Kringloopwinkel ‘de Arm’ in Utrecht is een echt kringloopwarenhuis, de grootste winkel die ik ooit heb gezien. Toen ik zo’n half jaar geleden hier ging snuffelen (shoppen kan je het niet noemen want je moet speuren en soms is er even niets leuks..) had de paspop een zwarte wollen jas aan. ‘Wat een mooie stof’ was mijn eerste gedachte. Bij het passen bleek dat hij net een maatje te groot was.

Op het etiket zag ik tot mijn verbazing dat de jas van de ontwerper Dries van Noten was. De prijs van de jas was €75,-. Toen ik hem afrekende keek de dame achter de kassa erg vreemd op, deze prijs was niet des kringloops. Maar ik vond het de jas zeker waard. Voor het geoefende oog spatte het vakmanschap van de jas, van bepaalde details zoals de mouwinzet en de zakken raakte ik helemaal opgewonden!

Jas-op-maat

Toen had ik dus die jas, te mooi om in de kast te laten hangen. Er moest iets mee gebeuren, want het leek wel een soort combinatie van een duster en een zwart gewaad. De jas moest sowieso korter worden gemaakt. Misschien een ceintuur erbij? Na een meedenkende blik van schoonmoeder en schoonzus ben ik aan de slag gegaan

  • De jas is 25 cm korter geworden (ik ben 170cm en heb dus geen modellenlengte) tot net over de knie. Door de vervilte wol van de jas te snijden met een rolmes krijg je een super strakke lijn, daar kan geen schaar tegenop.
  • Op de deelnaden van het achterpand heb ik leren lusjes gezet voor het ceintuur. Uit een mooie leren lap heb ik een ceintuur gesneden. De mouwen heb ik 2 cm korter gemaakt en net boven de borst is een drukknoop geplaatst.

Door de toevoegingen eenvoudig en samenhangend te houden heeft de jas een eigen karakter gekregen. Het vakmanschap van Dries met een vleugje BelleReDesign, maar vooral een unieke jas voor minder dan €100,- en door zijn kwaliteit een blijvertje in mijn garderobe.

Over Bellefleur
Bellefleur Kramer is architect en redesigner. Voor Little Green Dress schrijft zij blogs waarin ze inspiratie en tips deelt voor mooie redesign projecten. Meer informatie over Bellefleur, en meer van haar kleding redesigns, vind je op http://BelleReDesign.nl en http://bellefleurkramer.blogspot.nl/p/blog-page.html


Comments

  • Ingekleurt
    dec 27, 2013 at 12:46 Reply

    Wat n mooi verhaal! Het toont lef, creativiteit en vakvrouwschap!
    Ik heb jarenlang kleur en stylingavonden verzorgd in n tweedehandsboetiek in Utrecht. Inderdaad geweldig hoe je de mooiste spullen kunt recyclen en helemaal eigen maken.

Leave a Reply