Complimenten strooien

By

mrt 14, 2014 Inspiratie, Styling , , , , , 0 Comments

Door Tanja Hoff

Ik hou van simpele kleding. Niet te veel tierelantijntjes of drukke prints maar sluike lichaamsvolgende lijnen in soepele zachte stoffen. Ik hou ook van stoer. Stoere boots, stevig leer, suède en denim stoffen en sieraden uit één stuk. Eigenlijk had ik gewoon een man moeten zijn!

Als ik een man was zou ik dit aantrekken:
*een simpel niet te wijd donkergrijs v-hals tshirt
*een olijfgroene hoody als het fris is
*een strakke paarse boxer
*een jeans
*stoere sneakers of bruine suede half hoge veterschoenen.

Stoer, cool en nonchalant, dat zou ik zijn als man. Zo’n man doet mijn hart sneller kloppen.

Mannenbillen

Mijn hart gaat ook sneller kloppen van mooie mannenbillen. Nu kan er veel misgaan bij de keuze van een jeans. Een jeans kan je kont namelijk maken of breken. Ik heb ooit een vriendje gehad die durfde te beweren dat hij geen mooie kont had.  Wat ik zag was een jeans  die allereerst te hoog in de taille zat, daarnaast te strak was ingesnoerd met een te dunne riem en tenslotte van de verkeerde jeansstof was. Het resultaat: billen die niet tot hun recht kwamen.

Het kostte een gang naar de H&M, waar je naar mijn mening nog steeds de best betaalbare spijkerbroeken kan kopen, en toen was hij een man met mooie billen. Dus dames, help je man aan mooie billen en zoek een goede broek met hem uit!

Een ‘Je ne sais quoi’ gevoel

Ik vind het fijn als een man niet heel erg hecht aan zijn uiterlijk. Ik hou niet van opgedirkte mannen, mannen die chagrijnig worden als hun haar niet goed zit. Waar ik dan weer wel van hou is een man die een beetje waarde hecht aan mijn uiterlijk. Ik hou van vriendjes die complimentjes geven. Nu heb ik jarenlang een exemplaar gehad dat nooit, echt nooit, complimentjes gaf. Volgens hem ging het namelijk niet om uiterlijk maar om innerlijk. Daar ben ik het enorm mee eens, maar toch….

Ik hou van kleding, zie ik er graag leuk uit en ik ben meestal ook redelijk blij met hoe ik er uit zie. En toch… als mijn lief tegen mij zegt dat ik er mooi, sexy, leuk, etc. uitzie, dat hij mij de mooiste vond van het feest, dan geeft mij dat een “je ne sais quoi” –gevoel. Ik zweef, ik voel me onoverwinnelijk en de zon schijnt, allemaal tegelijkertijd. Ik vind het leven zo veel leuker.

Strooi met complimenten

Nu moet ik mezelf er ook regelmatig aan herinneren. Dat als ik denk: ”Wat ziet hij/zij er mooi uit!” dat ik dit ook uitspreek. Van sommige mensen is het bijna zo vanzelfsprekend dat ze er goed uitzien, dat je gewoon vergeet dat zij ’s morgens ook hun best doen om er leuk uit te zien. En complimentjes voelen voor iedereen hetzelfde, het is altijd leuk om te horen.

Dus kom, laten we de komende maand rijkelijk strooien met (gemeende!) complimenten. Net zoveel dat we niet meer weten, noch voelen, of het nog koud gaat geworden. Want voor ons is de lente begonnen…

Over Tanja
Tanja Hoff (40) is kledingstyliste en tekent. Voor Little Green Dress schrijft zij iedere maand over kleding, mensen en haar verwondering over beide. Daarnaast is ze ook regelmatig aanwezig op de kledingruilfeesten van Little Green Dress om mensen te helpen hun eigen stijl te vinden. Meer informatie over Tanja vind je op www.tanjahoff.nl

Leave a Reply