DIY: Maak van 2 hemdjes 1 zomerjurk!

By

jun 18, 2014 DIY, Duurzame mode, Inspiratie , , , , , , , 0 Comments

Door Bellefleur Kramer

T-shirts zijn een van mijn favoriete kledingitems: je hoeft ze niet te strijken en je kan er lekker in bewegen. Duidelijk argumenten van een (te) praktisch ingestelde Hollandse meid.

Op een gegeven moment worden T-shirts wel een beetje vaal, zit er een klein gaatje in, of is het gedeelte onder de mouwen niet meer wat het geweest is. Dus kijk eens in de kledingkast, zoek twee T-shirts of hemdjes uit die leuk bij elkaar kleuren en ga aan de slag!

Doe-het-zelf stappenplan

Stap 1
Bepaal welk hemdje de boven-, en welke de onderkant gaat worden van je zomerjurk. Donkere kleuren maken kleiner, dus heb je een dikke bips, ga dan voor de donkere kleur beneden. Heb je flinke borsten die iets minder mogen lijken, dan keer je de kleurstelling om.

Stap 2
Kijk eerste eens hoe lang een ander favoriet jurkje of rokje is, zo heb je een beetje een houvast. Leg de hemdjes ernaast en knip deze op de juiste lengte af. Houd hierbij rekening met 1 cm extra stof voor de naad.

Stap 3
Naai de twee delen van het jurkje aan elkaar. Speld de stof met de twee goede kanten tegen elkaar aan en naai aan de verkeerde kant, ofwel de binnenkant, van de hemdjes. Kies hierbij voor een tricot steek, locksteek of zigzagsteek. Deze steken zijn allemaal rekbaar en zorgen zo dat de naad met de stof mee rekt en de draad daardoor niet breekt.

zo te maken zomerjurk compilatie v3

Stap 4
Van de contrasterende kleur kan je ook een zakje maken. Bepaal de maat van het zakje en knip het zakje aan alle zijden 1 cm groter uit. Werk de randen af met een locksteek of een zigzagsteek en vouw ze om naar binnen. Naai het zakje met de hand, met een tweelingnaald of met een zigzag steek op je jurkje.

Stap 5
Was je nieuwe jurkje nu eerst een keer, de verbindingsnaad tussen de twee kledingstukken wordt zo vaak nog iets mooier en minder uitgerekt.

Laat de zon nu maar schijnen, jij bent er klaar voor!

TIP: Met mannen T-shirts kan je precies hetzelfde doen. Vaak is de opdruk niet meer mooi of ontstaan er gaatjes ter hoogte van de riem, zo maak je van 2 shirts weer 1 ReDesign exemplaar!

Workshops

Wil je liever een keer onder begeleiding een kledingstuk redesignen? Meld je dan aan voor een van de workshops van BelleRedesign.

Over Bellefleur
Bellefleur Kramer is architect en redesigner. Voor Little Green Dress schrijft zij blogs waarin ze inspiratie en tips deelt voor mooie redesign projecten. Meer informatie over Bellefleur, en meer van haar kleding redesigns, vind je op http://BelleReDesign.nl en http://bellefleurkramer.blogspot.nl/p/blog-page.html

 

Leave a Reply