Dol op wol: 5 tips

By

nov 9, 2014 Duurzame mode, Groen doen , , , 0 Comments

Door Miss Little Green Dress

Met de winter in aantocht is het tijd om je warme kleren weer tevoorschijn te halen. Onze favoriet om warm te blijven in de winter: wol. Sterker nog, we zijn dol op wol! Wel biologisch natuurlijk, want dan weet je zeker dat de schapen goed zijn behandeld en er geen schadelijke of chemische stoffen zijn gebruikt voor je outfit.

Vergeet die lelijke kriebeltrui van vroeger want wol is lekker warm, enorm duurzaam en blijft heel lang mooi! Althans, als je er tenminste goed voor zorgt. Daarom hier vijf tips voor het behandelen van je wol-warme outfit:

1. Weinig wassen & buiten hangen

Wol heeft een zelfreinigende functie en hoeft daarom minder vaak te worden gewassen. Ruikt je kleding niet zo fris meer? Hang het dan een dag buiten uit.

2. Gebruik een pluizenkam

Haal de onvermijdelijke pluisjes van jeĀ kledingĀ met een pluizenkam, goedkoop en effectief. Je kleding binnenstebuiten wassen en met een speciaal wolprogramma gaat pluisjes ook tegen.

pluizenkam

Schaap

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Op een handdoek drogen

Houd je kleding in vorm door deze niet uit te wringen na het wassen maar op een (witte!) absorberende handdoek te leggen en over een vlakke ondergrond te rollen terwijl je het water eruit drukt.

4. Gebreide kleding niet ophangen

Hang je gebreide kleding niet op want dan kan hetĀ gaan lubberen door het gewicht of kan de vorm van je hanger in je kleding komen te staan. Vouw je wollen, gebreide stukken dus liever op.

5. Cederhout & lavendel tegen motten

Houd de motten ver van je warme wollen outfits en hang zakjes lavendel of cederhouten rondjes aan de hangertjesĀ in je kast en leg ze tussen je opgevouwen items.

opgevouwen truien 1 cederhouten rondjes

Leave a Reply