Eco-vriendelijk trouwen: de fotograaf

By

feb 21, 2014 Groen doen, Inspiratie , , , , , 0 Comments

Door Mariske Krijgsman

In mijn priv√©leven altijd op zoek naar de dingen die het leven mooier maken. Wat kan ik bijdragen aan een betere wereld en een groenere planeet?¬†Als fotograaf ben ik voortdurend op zoek naar creatieve oplossingen. Uiteraard in de vorm van verrassende en spannende foto’s vol emotie. Pas toen ik deze twee ging combineren ontstond mijn echte passie. Mijn fotografie een duurzaam karakter geven was voor mij DE oplossing.¬†Met¬†Mariske Krijgsman Fotografie, eco-vriendelijke bruidsreportages, kan ik overbrengen waar ik voor sta en in geloof.

Fotografie is al veel duurzamer geworden in het digitale tijdperk. Filmrolletjes en bakken met chemicali√ęn zijn verleden tijd. Gelukkig kan ook de fotograaf nog veel doen om de fotografie te vergroenen! Ik maak gedurende het hele proces bewuste keuzes, bijvoorbeeld om geen papier te gebruiken voor offertes en facturen, om oplaadbare batterijen te gebruiken en digitale bestanden aan te leveren via een downloadserver in plaats van een fysieke DVD.

Vergroen je bruiloft

Je staat er misschien niet bij stil, maar jullie bruiloft is behoorlijk vervuilend. Van de uitnodigingen, ringen, bruidsjurk en -pak, taart, eten en drinken, het vervoer van al je gasten, het trouwalbum en ga zo nog maar even door. Met mijn ervaring op het gebied van duurzaam trouwen kan ik jullie bruiloft al een stuk groener maken. Bijvoorbeeld bij de uitnodigingen! Hiervoor maak ik een hele serie prachtige foto’s van jullie voor de bruiloft, dit is de LOVESHOOT.

Met deze foto’s maken we een mooie digitale uitnodiging, bijvoorbeeld in de vorm van een slideshow. Via deze uitnodiging kunnen jullie genodigden direct doorklikken naar de door jullie gemaakte trouwwebsite. Hier kunnen jullie genodigden laten weten of ze komen en vinden ze de mooie foto’s van jullie LOVESHOOT.

Eco-vriendelijk fotoalbum

Eco-vriendelijk fotograferen uit zich verder vooral in de fotoafdrukken en het trouwalbum. Hier kan veel papierverspilling worden voorkomen! Ik heb hiervoor de BAMBOEBOX ontwikkeld, een prachtige box van samengeperst bamboe met daarin bamboeplaten waarop jullie favoriete foto’s zijn afgedrukt met een duurzame printtechniek. Een uniek en milieuvriendelijk aandenken aan jullie mooie dag.

Na lang zoeken heb ik ook een echt duurzaam fotoalbum gevonden. Hier maak ik gretig gebruik van, want wat is er nou mooier dan mijn bruidsparen een prachtige, duurzame herinnering mee te geven waar je nog eindeloos doorheen kunt bladeren? Dit album is op alle gebieden eco-vriendelijk, van het materiaal tot het productieproces, de printtechniek, het vervoer en de verpakkingskeuze. Een album dat tot in de puntjes eco-vriendelijk is!

Duurzaam trouwalbum

Duurzaam trouwalbum

De Bamboebox

De Bamboebox

Maar het belangrijkst is dat dit album mijn foto’s ook prachtig weergeeft. De afdrukken op FSC Cotton papier zijn werkelijk fenomenaal; de helderheid, de intense kleuren, de dieptewerking en de scherpte… ik heb nog nooit eerder zulke mooie afdrukken gezien!¬†Wil je een trouwalbum bij je bruidsreportage? Dan krijg je ook een online versie van dit album, op deze manier kan je altijd en overal je album laten zien zonder het mee te hoeven sjouwen.

Mijn foto’s

Omdat foto’s meer zeggen dan duizend woorden, hieronder een paar van mijn trouwfoto’s (klik op de foto voor een vergroting).

Bruidsreportage eco-vriendelijk Mariske Krijgsman Fotografie_zwart wit

Bruidsreportage eco-vriendelijk Mariske Krijgsman Fotografie_kleur

Bruidsreportage eco-vriendelijk Mariske Krijgsman Fotografie_buitenBruidsreportage eco-vriendelijk Mariske Krijgsman Fotografie_zwartwit binnen

 

 

Ben jij benieuwd hoe ik kan bijdragen aan jullie duurzame bruiloft? Boek dan meteen een vrijblijvende intake, dan vertel ik graag hoe ik jullie mooie dag in emotionele en sfeervolle beelden kan vangen.

Over Mariske Krijgsman
Mariske Krijgsman maakt prachtige eco-vriendelijke bruidsreportages. Met haar passie voor de fotografie maakt zij sfeervolle reportages waar de emotie voelbaar is in elke afbeelding. Met haar enthousiasme voor een duurzame planeet doet zij er alles aan om de bruidsreportages zo groen mogelijk in te steken. Voor meer informatie kijk je op www.mariskekrijgsman.nl

Leave a Reply