Favoriete TedTalks: Mode

By

dec 6, 2013 Duurzame mode, Inspiratie , , , , 1 Comment

Door Maartje Maas

TedTalks, ik ben er dol op! En met de wintermaanden voor de deur, heb ik nu een mooi excuus om de hele avond inspirerende, grappige en informatieve TedTalks te kijken.

Voor wie er nog nooit van had gehoord, een TEDTalk is een korte presentatie gegeven door een persoon met een interessant verhaal. Van politici tot modeontwerpers en wetenschappers, er is een hele reeks aan interessante mensen die hun verhaal vertellen op een van de zogeheten TED conferenties.

Het doel van TED is om goede ideeen te verspreiden, hun slogan is dan ook “Ideas worth spreading”. Graag deel ik enkele van mijn favoriete TED Talks over mode met jullie. Vind je ze leuk? Deel ze dan verder! En uiteraard hoor ik graag wat jouw favoriete TEDTalks zijn, de winter is nog lang…

Jessi Arrington – Wearing nothing new

Designer Jessi Arrington ging een week naar een conferentie met in haar koffer slechts ondergoed. Hoe ze aan haar kleding kwam voor deze week legt ze hieronder uit.

Suzanne Lee – Grow your own clothes

Modeontwerper Suzanne Lee maakt kleding van een materiaal dat ze zelf thuis maakt. Met wat groene thee en micro-organismen vormt ze de basis voor milieuvriendelijk mode.

Johanna Blakely – Lessons from fashion’s free culture

Johanne Blakely vertelt in deze overtuigende TedTalk wat de mode-industrie andere creatieve industrieën te leren heeft.


Comments

  • Barbara
    dec 30, 2013 at 20:02 Reply

    Hi Maartje,
    Dat was een heerlijke kerstvakantie-snack!
    Liefs, Barbara

Leave a Reply