Initiatieven die je geld waard zijn

By

nov 17, 2014 Groen doen, Inspiratie , , , , , 1 Comment

Door Miss Little Green Dress

Crowdfunding, geld ophalen voor je bedrijf of initiatief bij ‘de crowd’, wordt gelukkig steeds populairder. Goede ideeën zijn zo minder afhankelijk van investeerders en/of de bank om gerealiseerd te worden. Ook ik ben groot fan van crowdfunding. Met mijn financiële steun kan ik heel direct bijdragen aan het realiseren van goede ideeën. En die zijn er gelukkig genoeg!

Hieronder drie van mijn favoriete crowdfunding-campagnes van dit moment:

De Kledingbibliotheek

In Utrecht en Amsterdam openen binnenkort twee verschillende kledinguitleen-services, De Kledingbibliotheek en LENA the fashion library. De eerste is nu ook een crowdfunding campagne gestart om hun kledingbieb tot een succes te maken.

Als tegenprestatie voor je investering kun je als een van de eersten, kleding lenen. De Kledingbibliotheek heeft unieke stukken die zijn geredesigned door ontwerpers als onze eigen Bellefleur, tweedehands kleding en nieuwe kleding van duurzame en fair trade modemerken. Wil jij als eerste kleding kunnen lenen? Of zoek je nog een leuk Sinterklaas-cadeau voor je vriendin? Steun dan de crowdfunding van de Kledingbibliotheek.

Kledingbieb 2Kledingbieb 1

Bag and buy

Ze zijn er al in Antwerpen en Berlijn, supermarkten die hun producten onverpakt verkopen. En het lijkt er op dat ook Nederland een verpakkingsvrije supermarkt krijgt, althans wel als het aan ondernemer Wim van Dijk ligt. Hij wil in Nederland de allereerste Bag & Buy supermarkt openen, maar heeft hier wel €75.000 voor nodig.

De crowdfunding-campagne loopt nog een paar dagen en het doelbedrag is nog niet behaald. Wil jij dat er ook in ons land een verpakkinsgvrije winkel komt? Dan kan je Bag & Buy hier steunen.

Wim heeft trouwens laten weten dat de supermarkt haar deuren opent in de stad waar de meeste crowdfunders vandaan komen. Dus vraag ook al je buren om mee te doen!

Bag&Buy 2 Bag&Buy 1

Konnektid

Het is tegenwoordig al heel normaal om je spullen te delen via Peerby, je auto via SnappCar en je huis via AirBnB. Maar je kan sinds kort ook je kennis en vaardigheden delen via Konnektid.

Op www.konnektid.com kun je op zoek gaan naar buren die jou kunnen leren wat je wilt. Zo ga ik binnenkort zelf leren hoe ik een lekker vegetarisch, Indiaas gerecht kook van mijn buurvrouw. Maar je kan ook leren gitaarspelen, WordPress websites bouwen of klussen. Ontzettend handig!

Konnektid is pas in april van dit jaar gestart en heeft nu geld nodig om door te groeien, een iPhone app te bouwen en heel Nederland te laten weten hoe leuk kennis delen is. Extra leuk is dat je bij een investering vanaf €250 4 tot 7% ontvangt. En dat is toch heel wat meer dan op je spaarrekening…

Konnektid én je spaargeld laten groeien kan hier.

Konnektid3 Konnektid2

 

 

Wat is jouw favoriete initiatief? En heb je zelf al wel eens meegedaan aan een crowdfunding campagne? Ik ben benieuwd!


Comments

  • M-in-Arnhem
    feb 5, 2015 at 23:06 Reply

    Via crowdfunding heb ik een lease fleece en lease jeans van Mud Jeans. Bevalt erg goed. Mensen geloven het gewoon niet dat ik een lease broek en trui aanheb. “Nee, echt? Kun je dat leasen? Wat een goed idee!”

Leave a Reply