Inspirerende boeken over mode

By

jan 11, 2014 Duurzame mode, Groen doen, Inspiratie , , , , , , , , , , , 28 Comments

Door Miss Little Green Dress

Laat je inspireren en ontdek je eigen, groene, stijl met enkele van mijn favoriete boeken over mode! En je maakt ook nog eens kans om een exemplaar van een van deze boeken te winnen, dus lees snel verder.

Groen is het nieuwe zwart

Tamsin Blanchard – 2007

Groen is het nieuwe zwart - Tamsin BlanchardDit boek heeft me mede geïnspireerd om kledingruilfeesten te gaan organiseren! Tamsin Blanchard, modejournalist voor The Telegraph, laat in Groen is het nieuwe zwart zien dat een groenere garderobe makkelijker te verkrijgen is dan je wellicht dacht. Het boek staat vol met praktische tips en adviezen tips, van hoe je een knoop aannaait tot welke items je moet scoren in de vintage winkel en hoe je een groene bruiloft plant.

Conclusie: Omdat het boek al uit 2007 komt is het niet meer helemaal up to date maar de optimistische schrijfstijl en de vele praktische tips blijven inspirerend.

Prijs: €6,50 (tweedehands) of €26,99 (UK versie)
Nu kopen (tweedehands)
Nu kopen (UK)

 

Talking Dress: vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle)

Marieke Eyskoot – 2012

Talking Dress vertelt je alles over eerlijke mode (en lifestyle) - Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot heeft jaren voor de Schone Kleren Campagne gewerkt en weet veel, heel veel, over onze mode-industrie. In dit boek vertelt ze je waar en hoe je kleding wordt gemaakt, gaat ze in op de vraag waarom we zo graag (en veel!) kleding kopen en hoe je zelf kan bijdragen aan een eerlijke kledingindustrie. Elke hoofdstuk is prachtig geïllustreerd en eindigt met leuke doe-het-zelf tips. Alle shoptips vind je ook in de Talking Dress app die je gratis kunt installeren.

Conclusie: Een geweldig naslagwerk dat heerlijk wegleest en je boordevol handvatten geeft om eerlijker en leuker met mode, en alles wat daarbij hoort, om te gaan.

Prijs: €19,95
Nu kopen

 

Dear Fashion Diary

Laura de Jong en Emmi Ojala – 2013

Dear Fashion Diary - Laura de Jong & Emmi OjalaLaura de Jong, oprichter van de Free Fashion Challenge, en Emmi Ojala, illustrator, hebben voor jou een heerlijk modedagboek gemaakt. Met de leuke opdrachten en prikkelende vragen leer je je kledingstijl beter kennen. Zo ben je in staat bent om je eigen droomgarderobe samen te stellen, vaak ook met de kleding die je al had. Dus pak je kleurpotloden, haal al je kleding tevoorschijn en ga aan de slag!

Conclusie: Of je nu een doorgewinterd modemeisje bent of liever met een grote boog om Amsterdam Fashion Week en Vogue magazine heen loopt, van dit dagboek wordt je blij! Oh, en je mag er in kleuren. Need we say more?

Prijs: €12,90
Nu kopen 

Win dat boek!

We mogen 1 exemplaar van het boek Talking Dress: vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle) weggeven! Dus kan jij niet wachten om dit inspirerende boek te lezen? Laat dan uiterlijk 18 januari hieronder een reactie achter met jouw goede voornemen voor 2014 op het gebied van mode.

En de winnaar van Talking Dress: vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle) is geworden…. Hanneke!
Zij schreef “Mijn voornemen voor dit jaar is: meer tweedehands kopen (en weer een keer naar een kledingruil), alle textiel die niet meer bruikbaar is/kapot is in de kledingbak (textiel kan als grondstof heel goed gerecycled worden, dus ook vaatdoekjes etc) en meer kledingmerken vragen naar de herkomst van grondstoffen en ardbeidsomstandigheden waarin hun kleding gemaakt wordt. Dat laatste heb ik me al vaker voorgenomen, maar steeds niet gedaan.”  

Gefeliciteerd Hanneke, als je je adresgegevens stuurt naar info@littlegreendress.nl sturen wij het boek zo snel mogelijk naar je toe!