Dilemma: nieuw, tweedehands of ReDesign?

By

apr 17, 2014 DIY, Inspiratie , , , , 0 Comments

Door Bellefleur Kramer

Hoeveel procent van de winkels in Nederland verkoopt tweedehands spullen? Volgens mij is dat maar een heel klein getal, één op de 10 misschien. Dat is één van de oorzaken van mijn dilemma: kies ik voor nieuw, tweedehands of ReDesign? Steeds vaker sta ik voor dit dilemma, komt dit jou ook bekend voor?

Nieuw

Bijna alles is tweedehands te koop, je moet er alleen iets langer naar zoeken of iets verder fietsen voor het juiste adres en dus kost het iets meer tijd. En dingen nieuw kopen wordt mij ook wel erg makkelijk gemaakt.

Zo ging laatst mijn werklamp kapot. Een nieuwe stekker en het euvel zou zijn verholpen , aldus mijn vriend. Maar tijdens een toevallig bezoek aan IKEA overwon mijn verlangen naar een lamp die het gewoon zou doen. Fijn voor de workshops en fijn voor mijn avondlijke naaiproductie. Dus ja, dit keer was ik te ongeduldig en koos ik voor nieuw. Thuis voelde ik me schuldig dat ik niet even een paar weken kon wachten tot mijn oude lamp zou zijn gerepareerd…..

De grootste online tweedehands winkel

Hoeveel heb jij al gekocht en verkocht via Marktplaats? Ik al heel erg veel, voor mij is het dé tweedehands  winkel waar ik de meeste aankopen (maar ook verkopen) heb gedaan. Vooral voor mijn interieur en sport (windsurfen) is het een uitkomst. Het fijne aan Marktplaats vind ik dat je heel specifiek kan zoeken.

TIP: Mocht je in een maand niet meer veel te besteden te hebben, kijk dan op ‘gratis af te halen’ in een straal van 10 km rond je woonplaats. Misschien kom je de eerste keer niets leuk tegen maar geef het even de tijd. Bij alles wat ik gratis afhaal probeer ik zelf ook weer iets overbodigs¬†¬†uit mijn eigen inboedel gratis weg te geven via Marktplaats, zo blijft alles een beetje in evenwicht.

ReDesign

Doordat ik aan steeds meer mensen vertel wat ik doe met¬†BelleReDesign hoor ik steeds vaker; “Bellefleur, heb je hier nog iets aan?” Meestal is dat wel het geval, maar om mijn huisje niet uit te laten puilen probeer ik wel kritisch te blijven en alles goed te sorteren. Het geeft mij, en de mensen om mij heen, een goed gevoel om niet zomaar alles in de grijze bak te gooien.

Zo was er onlangs bij Spring Stores iemand geweest die een nieuwe tas had gekocht en haar oude had achter gelaten. Ze hadden de tas speciaal voor mij bewaard, waarna ik de gespen en metalen ringen er vanaf heb gehaald en deze krijgen binnenkort zeker een tweede leven in een ReDesign tas.

Wat betreft kleding kies ik voor tweedehands, zelfgemaakt, ReDesign of nieuwe goede basics. Nu ik dit zo allemaal schrijf voel ik me wel een beetje een geitenwollensok, en stiekem koop ik best regelmatig iets nieuws. Maar dan bedenk ik wel of ik het over twee jaar ook nog leuk vind, liever het dubbele uitgeven en jaren plezier van een kledingstuk hebben dan het na een te korte periode al moeten afdanken.

En natuurlijk ga ik door met sparen voor de mooiste ReDesigns…

Over Bellefleur
Bellefleur Kramer is architect en redesigner. Voor Little Green Dress schrijft zij blogs waarin ze inspiratie en tips deelt voor mooie redesign projecten. Meer informatie over Bellefleur, en meer van haar kleding redesigns, vind je op http://BelleReDesign.nl en http://bellefleurkramer.blogspot.nl/p/blog-page.html. 

Leave a Reply