Persoonlijk kledingadvies

By

dec 15, 2013 Inspiratie, Styling , , , , 0 Comments

Door Tanja Hoff

Daar stond ik dan. Op een zaterdagmorgen in Den Haag voor de deur van Fanny ( 32 jaar) voor mijn allereerste kledingkastadvies. Nu kende ik Fanny al een tijdje en had ik wel wat idee√ęn over haar styling, maar toch…Spannend!

Eenmaal binnen zie ik dat haar woonkamer vol ligt met stapels kleren en ze een passpiegel in het midden van de kamer heeft gezet. Mooi, ze heeft dus al wat voorwerk gedaan. We gaan direct passen want ik kan pas iets over kleding zeggen als iemand het aan heeft.

Gaandeweg krijg ik een beeld van haar kledingstijl. Het valt me op dat ze veel wikkeldingen heeft; overslag t-shirts, een zomerse wikkelbroek en wikkeljurkjes. Fanny geeft aan dat als ze gaat winkelen ze vaak met iets thuis komt dat ze, net ietsjes anders, eigenlijk al in de kast heeft hangen. Ik zie wel dat ze mooie en aparte kledingstukken heeft, maar ze mist net die paar basisstukken waarmee ze alles lekker met elkaar kan combineren.

Dat gewikkel, daar moest ze vanaf. Haar wens was om een stoere en toch vrouwelijke garderobe te cre√ęren en wikkelkleding is met de beste wil niet stoer te krijgen. Ook adviseerde ik haar om een langer, simpel, open vest te kopen dat goed zou combineren met de jurkjes die ze ook in de winter wilde dragen. Een lange laag breekt het lichaam niet op in kleine stukjes en staat galant.

Enkellaarsjes, echt!

Fanny droeg onder haar jurkjes altijd lange laarzen of pumps. Beiden in een retro-stijl. Dit gaf haar een wat tuttige en klassieke uitstraling, terwijl ze in mijn ogen een super mooie, sportieve, sexy no-nonsens vrouw was en absoluut niet tuttig. Haar schoeisel deed dus niets goeds voor haar outfit.

Ik vroeg haar naar haar schoenkeuze, en vroeg me hardop af waarom ze bijvoorbeeld geen stoere enkellaarsjes had. En toen kwam er een stortvloed van woorden over mij heen‚Ķ “Nee! Zij kon geen enkellaarsjes dragen, want zij had echte Hollandse kuiten en zij en enkellaarsjes… geeeeen gezicht!”

Nu geloof ik dat je met pumps of lange laarzen dikke kuiten juist veel meer accentueert, maar boven alles zag ik die zogenaamd dikke kuiten niet. Ik zag een prachtige, vrolijke, uitbundige, spontane, humoristische vrouw met een goed gevormd slank lichaam, die blijkbaar ooit een idee over zichzelf had gecre√ęerd dat allang niet meer klopte. Niets geen dikke kuiten dus.

Mijn verdere advies aan haar was om haar haar altijd in een goed kapsel te knippen (vooral als je net als zij dun en stijl haar hebt), te zorgen voor simpele, sterke lijnen in haar kleding zonder al te veel frutsels en gedoe. Dat gold ook voor sieraden. Verder dat ze een vestje of bolero ging aanschaffen voor over haar jurkjes en daarnaast ook een paar simpele v-hals t-shirts in basic kleuren. En natuurlijk ook dat ze enkellaarsjes moet gaan passen!! Drie uur later zat ik moe maar tevreden weer op mijn fietsje.

Het effect

sms FannyTot mijn stomme verbazing kreeg ik later die dag dit smsje van Fanny. Ze was als een razende roeland naar de stad getogen en was daar helemaal los gegaan. Twee weken later zag ik haar weer en mijn mond viel open van verbazing.

WAUW, wat zag ze er mooi uit! Haar haren zwierde om haar hoofd en wat ze aan had… geen idee, maar ze straalde. Het was alsof er een lichtje bij haar vanbinnen aan was gegaan en dat is ook niet meer uitgegaan.¬†En die enkellaarsjes? Daar heeft ze nu vier paar van. De lange laarzen zijn rijp voor een kledingruilfeestje.

Ze gaf aan dat ik haar die zomer nog maar eens advies moest geven, maar ik wist dat dat niet meer nodig zou zijn. Die paar uurtjes waren genoeg.

Persoonlijk kledingadvies

Ken jij nu iemand die graag meer haalt uit haar kledingkast? Of wil je zelf graag advies en nieuwe inzichten over je outfits? Schroom dan niet om mij te bellen! Ik help je graag en een goed advies kan een wereld van verschil maken.

Misschien is het zelfs wel een leuk idee als ludiek kerstcadeau voor je geliefde of als goed begin van 2014. Een uitgebreid & persoonlijk kledingadvies kost ‚ā¨150. Voor meer informatie kun je terecht op mijn website of mail me op tanjarhoff@gmail.com.¬†Hopelijk tot snel!

Over Tanja

Tanja Hoff (40) is kledingstyliste en tekent. Voor Little Green Dress schrijft zij iedere maand over kleding, mensen en haar verwondering over beide. Daarnaast is ze ook regelmatig aanwezig op de kledingruilfeesten van Little Green Dress om mensen te helpen hun eigen stijl te vinden. Meer informatie over Tanja vind je op www.tanjahoff.nl

Leave a Reply