Sprookjesachtig mooie sieraden

By

aug 20, 2014 Groen doen, Inspiratie, Styling , , , , 7 Comments

Door Miss Little Green Dress

Eerder dit jaar kwam ik op Facebook¬†foto’s van prachtige, glazen sieraden tegen en ik was op slag verliefd. Met een paar kliks kwam ik erachter dat de sieraden gemaakt waren door het Amerikaanse schoondochter/schoonmoeder-duo Kelly en Leslie. Onder de naam reVetro¬†gebruiken zij het glas van lege drankflessen om sprookjesachtige sieraden mee te maken.

Onder de indruk van hun talent en recylekunst, vroeg ik de dames om een interview.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om gerecyclede glazen flessen te gebruiken voor jullie sieraden?
“We bewaarden allebei mooie glazen flessen die sentimentele waarde voor ons hadden. Toen deze verzameling groeide,kwamen we op het idee om er iets mee te maken. We raakten ge√Įnspireerd door de prachtige saffierblauwe kleur van de Bombay Gin fles en de aparte vorm van de St Germain likeurfles en bedachten dat we deze flessen een beter bestaan konden krijgen als we ze zouden hergebruiken.”

Wat zijn jullie eigen favoriete reVetro producten en waarom?
Leslie is dol op onze ringvormige kettingen omdat ze haar bril erdoor kan hangen, ze noemt ze haar ecovriendelijke-lanyard. Kelly’s favoriet zijn onze gerecyclede ringen met de tinnen omhulsels. Ze draagt ze elke dag, net als haar trouwring, en haar handen voelen naakt¬†zonder ze.

Ketting rond

 Ring

 

 

 

 

 

 

 

Het glas dat jullie voor jullie sieraden gebruiken is gerecycled. Geldt dit ook voor andere onderdelen van jullie producten?
“Onze ringen, hangers en manchetknopen zijn, naast glas, gemaakt van gerecycled tin. Momenteel zijn we ook aan het kijken hoe we onze andere producten kunnen verduurzamen. Ons grootse obstakel is het vinden van onderdelen van hoge kwaliteit waar we sieraden mee kunnen maken voor een redelijke prijs.”

Maken jullie ook sieraden op maat zoals trouwringen of andere speciale sieraden?
“Ja, die maken we regelmatig! We hebben nog geen trouwringen gemaakt, maar wel mooie hangers van een champagnefles als cadeau voor de bruidsmeisjes. En onlangs hebben we een groot aantal manchetknopen verstuurd voor verschillende trouwerijen.”

Kunnen jullie een paar van jullie ‚Äė killed darlings‚Äô met ons delen? Idee√ęn of producten die het toch niet zijn geworden?
“We hebben onlangs een nieuwe lijn van glazen hangers met een koper randje gelanceerd en een van de ontwerpen deed een beetje aan een eikel denken. Dat ontwerp hebben we niet in productie genomen maar we kijken wel of we het wellicht op een andere manier kunnen gebruiken.

Als we zelf helemaal tevreden zijn over een nieuw ontwerp laten we het testen. Vroeger hielpen onze familie en vrienden hiermee,¬†maar nu vragen we onze volgers op social media om hulp. We hebben allebei een goed oog voor detail en ontwerpen alleen sieraden die we zelf ook zouden willen dragen. En dat werkt heel goed, want vaak verkopen we ze letterlijk vanaf ons lijf!”

Ketting

Jameson armbanden

 

 

 

 

 

 

 

Hoe is het om met samen te werken met je schoonmoeder/schoondochter. Niet een relatie waar je veel goede verhalen over hoort immers…
“Hahaha, we hebben zeker geen typische schoonmoeder/schoondochter relatie. We hebben elkaar veertien jaar geleden ontmoet, en het klikte meteen dankzij onze gedeelde liefde voor eten, kunst en onze passie voor duurzaamheid.” Het leukste van samenwerken met haar schoondochter vindt Leslie dat ze haar kleinzoons elke dag kan zien.

Kelly houdt er op haar beurt van om met haar schoonmoeder te werken omdat ze het fijn vindt om samen te werken met iemand die ze door en door kan vertrouwen. “We hebben veel steun aan elkaar en leren nog elke dag van de ander.”

Wat zijn jullie ambities en dromen voor reVetro
“reVetro bestaat nu slechts uit ons twee√ęn maar in de toekomst zouden we graag uitbreiden. We werken vanuit San Diego, Californi√ę en we hebben veel contact met andere creatieve ondernemers. Het zou geweldig zijn als we reVetro kunnen onderbrengen in een grote werkplaats waar ook andere lokale, ecovriendelijke, creatievellingen werken. Het is alleen nog even zoeken naar de tijd om dit idee ook te gaan realiseren.”

Waar kunnen Nederlandse fans jullie sieraden kopen?
“Op dit moment zijn onze sieraden nog niet in een Nederlandse winkel te koop dus de beste plek om onze sieraden te kopen is in onze Etsyshop. We voegen hier elke week nieuwe producten aan toe en kondigen deze ook aan op ons Instagramaccount en onze¬†Facebookpagina.

En mochten er winkeliers interesse hebben in onze producten dan kunnen ze de speciale retailertoegang aanvragen op onze website,¬†of onze producten inkopen via Etsy Groothandel.”

Winnen!

Ben jij ook verliefd op de prachtige sieraden van reVetro? Mooi! Kelly en Leslie geven je namelijk de kans om hun prachtige Bombay Gin ketting te winnen!

Bombay Gin4

Bombay Gin5

 

 

 

 

 

 

Laat hieronder een reactie achter waarin je vertelt waarom jij dol bent op de sieraden van reVetro en deze ketting moet winnen. We maken de winnaar 5 september bekend!


Comments

 • Selma
  aug 22, 2014 at 21:29 Reply

  Ik wil dolgraag iets winnen van deze prachtige sieraden omdat juist omdat het van gerecycled materiaal gemaakt is…erg origineel en mooi.

 • Simone
  aug 23, 2014 at 14:07 Reply

  Wat een mooie sieraden: eenvoudig qua design, maar toch heel bijzonder en opvallend, vooral ook door de geweldig sprekende kleuren van het glas!
  En dan ook nog van gerecycled glas. Daar word ik blij van :-) Blauw is mijn lievelingskleur en de ketting die we kunnen winnen, staat heel mooi bij veel van mijn kledingstukken.

 • Joke
  aug 23, 2014 at 20:41 Reply

  Wat een schoonheid!
  Eenvoud, kleur, en de combinatie van het lichtdoorlatende glas met stoer leer en metaal.
  Super!
  De blauwe kleur van deze ketting is geheimzinnig en eerlijk tegelijk.
  Ik word blij van deze sieraden en zeker van deze blauwe hanger.

 • nelie
  aug 31, 2014 at 13:42 Reply

  reVetro is de naam
  van sprookjesachtig, origineel, eerlijk en duurzaam
  daarvan word ik erg blij
  en deze ketting past precies bij mij
  keep going met deze mooie creaties
  en super veel leuke variaties

 • Little Green Dress
  sep 5, 2014 at 22:23 Reply

  En de winnaar is……

  Simone!

  Gefeliciteerd, als je je adresgegevens mailt naar info@littlegreendress.nl dan komt de ketting zo snel mogelijk naar je toe.

  Liefs,

  Little Green Dress

 • Simone
  sep 7, 2014 at 16:56 Reply

  Wow, ik heb gewonnen! Wat ontzettend leuk :-)
  Ik heb jullie een mailtje gestuurd.

 • Liesbeth
  sep 28, 2014 at 17:34 Reply

  Prachtig idee, om “oud” materiaal opnieuw te gebruiken, ben als amateur edelsmid ook altijd op zoek naar mooie duurzame en originele constructies.

Leave a Reply