Ruilen of Redesignen?

By

mrt 6, 2015 DIY, Inspiratie , , , , , 0 Comments

ReDesign je eigen kledingkast

Door Bellefleur Kramer

Hoewel ik normaal achter de naaimachine zit tijdens de kledingruilfeestjes van Little Green Dress, besloot ik nu eens mee te ruilen. Samen met mijn zus was ik een van de ruilers op het kledingruilfeest in Utrecht afgelopen januari. Met zo’n vijftig vrouwen en nog veel meer kleding werd er weer druk geruild!

In de voorbereiding op deze kledingruil moest ook Ă­k mijn kledingkast eens even doorspitten. Toen zag ik dat veel van mijn items nog wel een vleugje ReDesign verdienen. Meestal heb ik het voor ieder kledingstuk al precies bedacht en moet ik er alleen nog daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Soms moet je eerlijk aan jezelf toegeven dat dit moment nooit zal gaan komen en afscheid nemen is dan de enige en beste optie. Zo leverde ik voor de kledingruil bijvoorbeeld een broek in die mij te wijd was en ook niet helemaal mijn kleur. Nu de broek eindelijk weg is (na 5 jaar) maakt dat mijn kledingkast weer een beetje overzichtelijker.

Zelf aan de slag met je kleding

Maar het werd dus ook tijd om een aantal van mijn kledingstukken te redesignen! Wil je ook aan de slag met je kledingstukken? Een paar vragen om je te helpen besluiten om wel/niet een kledingstuk te verbouwen.

  • *Is de stof nog van goede kwaliteit?
  • *Past de kleur van het kledingstuk bij je huid en haarkleur? Zo niet kan je het kledingstuk verven?
  • *Heb je een speciale band met dit kledingstuk?
  • *Hoeveel ReDesign moeite is het kledingstuk je waard? (je trouwjurk verdient misschien meer ReDesign ‘tijd’ dan een t-shirtje)

Nadat ik me deze vragen had gesteld, ging ik aan de slag!

ReDesign #1

Probleem: Het t-shirt is te groot en heeft een té wijde hals.
Oplossing: Ik heb de schoudernaad met een paar centimeter ingekort waardoor de hals smaller wordt en de mouw kleiner. Om het shirt nog iets specialer te maken heb ik de schoudernaad afgewerkt met een zwart bandje. Door dit bandje blijft de schoudernaad beter in model en krijgt het shirt wat meer pit!

Redesign tshirt door Bellefleur Kramer.

ReDesign #2

Probleem: De col van de trui bevalt me niet meer, ik ben erop uit gekeken.
Oplossing: De schaar erin! De col kan er gewoon af worden geknipt, hoewel niet helemaal want dan is de decolleté van de hals wel heel erg laag. Dus ik heb een deel van de col afgeknipt en het overgebleven deel afgelockt om rafelen te voorkomen.

Vervolgens heb ik dit naar binnen omgeslagen en vastgezet met een dubbel en rekbaar stiksel met een tweelingnaald. Om de nieuwe halslijn mooi aan te laten sluiten heb ik een dun elastiekje door de nieuwe ‘col’ geregen. VoilĂ , klaar voor een tweede leven!

Voor en na foto van trui redesign.

Ook zin om je kleding een make-over te geven? Daar help ik je graag bij! Samen kijken we hoe we jouw kledingstuk kunnen aanpassen om het zo weer helemaal draagbaar voor jou te maken. Meer weten? Stuur me een bericht via info@belleredesign.nl

Over Bellefleur
Bellefleur Kramer is architect en redesigner. Voor Little Green Dress schrijft zij blogs waarin ze inspiratie en tips deelt voor mooie redesign projecten. Meer informatie over Bellefleur, en meer van haar kleding redesigns, vind je op http://BelleReDesign.nl. 

Leave a Reply