The Minimalist Game

By

mrt 7, 2015 Groen doen, Inspiratie , , , , , 1 Comment

Door Miss Little Green Dress

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat er een opruim-trend gaande is. De Japanse opruim-goeroe Marie Kondo heeft met haar boek ‘Opgeruimd!’ hele volksstammen ge√Įnspireerd tot het weggooien, her-organiseren en opruimen van hun spullen. DE vraag die Marie¬†haar volgelingen stelt bij elk op te ruimen voorwerp: “Does it spark joy?”.

Nee? Weg ermee!  

Hoewel ik vrees dat de opruimwoede van Kondo-fans slechts van korte duur is, het is immers een trend, hoop ik stiekem dat ze een nieuwe norm aan het zetten is. Die van weinig-maar-wel-mooie-en-goede-spullen. Want man, wat hebben we toch VEEL spullen met zijn allen.

Ook ik.

Dat wil ik anders. Al die spullen maken van mijn kleine appartement geen fijne, rustige plek want het staat in de weg. En ik moet het schoonhouden en opruimen. Tijd voor actie dus. Actie die leidt tot minder spullen. Ik wil minder spullen en meer tijd, rust en energie.

Less stuff, more happiness

En toen zag ik¬†de TedTalk van The Minimalists met de veelbelovende titel: “A rich life with less stuff”

Op het blog van de heren kwam ik The Minimalism Game tegen. Het idee is om, samen met wat vrienden voor het competitie-element, 30 dagen lang spullen weg te doen. Op dag 1 gaat er 1 ding weg, op dag 2 gaan er 2 dingen de deur uit, etc. Na 30 dagen, als je het zo lang volhoudt tenminste, heb je dan afscheid genomen van 465 spullen.

465 minder spullen. 

Klinkt eigenlijk wel heel goed, kom maar op! Op Twitter lees ik blije tweets van #MinsGame spelers en ik besluit mijn vrienden te mailen of ze met me meedoen. En dat doen ze! Met zijn zessen gaan we vanaf morgen de #MinsGame spelen. Ik heb al voorbereidingen getroffen.

The minimalist game

Klaar voor de #MinsGame!

Hoewel een van de regels van het spel is dat alle opgeruimde spullen van die dag voor middernacht je huis uit moeten zijn, ben ik niet van plan elke dag een trip naar de kringloop of milieustraat (hallo oude batterijen!) te maken. Vandaar mijn sorteersysteem.

Ik zal elke dag mijn #MinsGame opruim-resultaat posten op Twitter & Instagram en houd jullie hier op de hoogte van het weekresultaat.

Wat denken jullie, ga ik de finish & 465 minder spullen halen? 

Week 1: langzaam beginnen
Week 2: op de helft!


Comments

  • Nynke
    mrt 9, 2015 at 11:32 Reply

    Zo, 465 spullen, dat is best veel! Als er bij jou echt spullen in de weg staan, dan ga je het vast redden :) Het zou mij niet lukken, ben redelijk ‘bij’ met wat ik om me heen heb aan spullen. Wel heel leuk idee om te onthouden. Veel succes!

Leave a Reply