Vaderdag

By

jun 13, 2014 Styling , , 1 Comment

Door Tanja Hoff

Om maar direct met de deur in huis te vallen… Wat als mijn liefde voor mannenkleding en voorkeur voor een type man nu eigenlijk terug te brengen is tot √©√©n persoon, mijn vader.

Mijn vader was mijn vader √©n mijn moeder in een tijd dat het nog niet gewoon was dat mannen zorgden voor hun kinderen.¬†Hij vlocht mijn haar, kocht mijn verjaarsjurk, speelde met mij, leerde me fietsen en handschoenen stoppen.¬†Hij gaf me veiligheid, daagde me uit, pestte me venijnig en hield me altijd voor ‚Äúdat ik het ook eens van de andere kant moest bekijken‚ÄĚ.

Mijn papa, de tuinkabouter met eeuwige pijp, voor wie nooit iets te veel was.

Legertenue en rubberlaarzen

Iedere dag vertrok hij prachtig strak in het pak naar zijn werk. En in het weekend was hij in de tuin te vinden, op zijn houten klompen of rubberlaarzen, in zijn oude legertenue. Zijn truien, overhemden en zelfs schoenen waren nooit veilig voor de kledingbezeten puber die ik was.

Mijn altijd diepzuchtende papa liet mij zien dat mannen en vrouwen helemaal niet zoveel van elkaar verschillen.

Van zijn voetstuk is hij gelukkig al jaren geleden gestapt, maar stiekem be√Įnvloedt hij mij nog steeds. In de keuze van mijn vrienden, in mijn beeld van de Ware, in het leven wat ik leid en in mijn kledingsmaak echoot hij na.¬†En ik hoop dat hij dat nog lang zal blijven doen.

Lieve pap, ik hou van je!

Over Tanja
Tanja Hoff (40) is kledingstyliste en tekent. Voor Little Green Dress schrijft zij iedere maand over kleding, mensen en haar verwondering over beide. Daarnaast is ze ook regelmatig aanwezig op de kledingruilfeesten van Little Green Dress om mensen te helpen hun eigen stijl te vinden. Meer informatie over Tanja vind je op www.tanjahoff.nl


Comments

  • selia kuschel
    jun 14, 2014 at 21:58 Reply

    Hardstikke mooie verhaal over je lieve vader! Bedankt voor het delen!

Leave a Reply