Zoektocht naar de perfecte feestjurk

By

jul 12, 2014 Duurzame mode, Inspiratie, Styling , , , , 0 Comments

Door Tanja Hoff

Er waart een nieuwe epidemie rond in mijn directe omgeving en deze heet ‘trouwen’. Stellen van vijfendertig-plus, die al jaren samen zijn, een gezin hebben gesticht met een kind of twee zijn het vatbaarst. Het jaar is nog maar net doormidden en de derde bruiloft is bijna een feit.

Zelf heb ik niets met trouwen, ook nooit gehad. Ik was niet zo’n klein meisje dat zwijmelde bij wit tule prinsessenjurken met sleep en sluier, dromend over mijn trouwdag. Nog steeds niet trouwens. Ik pink dus ook geen traantje weg bij het JA-woord. Op zijn best vind ik het een leuk feestje, zolang ik zelf maar niets hoef. In ieder geval niets meer dan er goed uit zien, en dat vind ik al een hele kluif. Hoeveel uur ik nu al op zoek ben geweest naar de perfecte outfit
.

De hoeveelheid eisen waaraan een bruiloftsfeestjurk moet voldoen! Je mag er namelijk niet mooier uitzien dan de bruid en je mag niet in het wit of crùme gaan, zelfs niet als de bruid zelf niet in die kleur gaat. De jurk mag niet te kort zijn, niet te sexy en niet te bloot, maar hij moet wel een hoog ‘je ne sais quoi’- gehalte hebben.

Mijn bruiloftsjurken

Hoeveel jurken ik dit jaar al wel niet heb aangeschaft voor een bruiloft


champagne jurk

 

 

Zo is er het champagnekleurige jaren 20-achtig jurkje. Op deze ben ik hals over kop verliefd geworden (die draadjes op mijn borst!) toen ik in Haarlem aan het winkelen was in de Stijlloods. Een goed gesorteerde, ruime en lichte tweedehands winkel met dames, heren- en kinderkleding.

 

 

Met haar transparante stofje en het mooie decolleté is ook dit een goede bruiloftjurk.

 

 

 

Of de groene chiffonachtige jurk. Ooit gekocht bij de tweedehands winkel in Leiden genaamd Appel & Ei. Met haar transparante stofje en het mooie decolleté is ook dit een goede bruiloftjurk. Fijn is ook dat hij wat langer is en ik dus minder netjes hoef te zitten.

 

 

Het kreukt niet, voelt koel op een zomerse dag en waar de kleur blauw en het materiaal anders een overdressed gevoel geeft , is het hier precies op zijn plek.

 

 

Dan nog twee kobaltblauwe jurkjes. De ene is vrij kort van een soort ruwe zijde wat voor zo’n dag heel fijn is. Het kreukt niet, voelt koel op een zomerse dag en waar de kleur blauw en het materiaal anders een overdressed gevoel geeft , is het hier precies op zijn plek. Immers, een bruiloftsjurk moet juist feestelijk zijn. En deze kleur, de glans, en (deels) transparante stoffen geven dat feestelijke.

 

 

Deze jurk heeft een licht verlaagde taille en is feestelijk door zijn hoogglans.

 

 

De andere kobaltblauwe jurk heeft een licht verlaagde taille en is feestelijk door zijn hoogglans. Beide jurken heb ik jaren geleden van een vriendin gekregen. Nooit gedragen omdat ik (tot nu) niets met de kleur kon. Men zegt wel dat je je kledingkast om de zoveel jaar moet uitmesten en alles wat je nooit draagt moet weggooien (of ruilen natuurlijk). Zelf bewaar ik deze kleding liever. Doe kleding die je nooit draagt bijvoorbeeld in mooie oude koffers die je naast je kast zet en creëer zo je eigen winkeltje voor momenten als deze.

 

paarse jurk

 

 

En tenslotte mijn laatste aanwinst uit een winkeltje in Leiden met de naam” Leuke Zaak “: een fel paarse jurk. Leuke Zaak verkoopt weelderige kleding en is hiermee de perfecte plek als je op zoek bent naar een feestjurk.

 

 

 

 

Mijn perfecte feestjurk

Ik weet inmiddels waar mijn perfecte feestjurk aan moet voldoen. Een jurk waarvoor geldt dat:

  • *hij als gegoten zit;
  • *hij niet alle aandacht naar je buik leidt. Ik wil niet de hele dag mijn buik in hoeven houden;
  • *hij zowel met hoge hakken als met sandaaltjes mooi en feestelijk staat;
  • *sexy is zonder seks te schreeuwen;
  • *goed is voor de plechtigheid, de receptie, het diner en het ruige, wilde feest;
  • *je eruit zie als een celebrity;
  • *hij niet meer heeft gekost dan een paar tientjes.

Simpel toch? : )

Bij de laatste bruiloft is deze missie geslaagd. Dit maakt de verwachtingen hoog gespannen voor de volgende. De groene of de paarse… of toch champagne? Wat is jullie favoriet? Ik ga nog lekker een paar weken twijfelen…

Shoptips

Stijlloods
Nassaulaan 40 in Haarlem

Appel & Ei
Pieterkerkchoorsteeg 30 in Leiden

Second Trend
Lange Brug 20g in Leiden

Leuke Zaak
Nieuwe Rijn 17 in Leiden

All Labels
Stationsweg 55 in Den Haag
Een gekke tweedehandswinkel met veel vintage jurken. Hier kan je nog echte koopjes vinden, als je goed zoekt.

Over Tanja
Tanja Hoff (40) is kledingstyliste en tekent. Voor Little Green Dress schrijft zij iedere maand over kleding, mensen en haar verwondering over beide. Daarnaast is ze ook regelmatig aanwezig op de kledingruilfeesten van Little Green Dress om mensen te helpen hun eigen stijl te vinden. Meer informatie over Tanja vind je op www.tanjahoff.nl

Leave a Reply